Home
Suriname
Tropilab Info
Tropisch Regenwoud
Groentezaden
Medicinale Theeën
Olien
Database Palmen
Producten
Rizomen en Bollen
Tropische Snijbloemen van Suriname
Tincturen
Tropische Hardhout
Database Medicinale Plantlist
Tropische Vruchten
Database Medicinale Seedlist
Tuinplanten
Achtergrond Images
Medicinale Ondersteuning
Ontgifting
Surinaamse Keuken
Grote Orders
Speciale Links
Contact ons
Internet Webwinkel

Volg ons online
Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Volg ons op Twitter
Tropilab Inc., exporter & wholesaler of medicinal plants, herbs and tropical seeds
INFORMATIE OVER SURINAME


Zuid Amerika Suriname Suriname is gelegen aan de noordoost kust van Zuid-Amerika; ten noorden van de Amazone-Delta, tussen 2 - 6 graden noorderbreedte en 54 - 58 graden westerlengte. Het klimaat is tropisch, met twee regen- en twee droge seizoenen. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt ca 28° C. De relatieve vochtigheidsgraad (80-90%) van de lucht is hoog te noemen. Het land heeft een oppervlakte van 164.000 vierkante kilometer.
De hoofdstad Paramaribo schittert als een juweel aan de brede Suriname rivier en het prachtige klimaat leent zich uitstekend voor veel buiten-activiteiten gedurende het hele jaar!
Zonsondergang over de Surinamerivier Suriname is een onafhankelijke republiek met een multi-culturele bevolking van Afrikanen, Chinezen, Creolen, Hindustanen, Indianen, Indonesiërs, Joden, Nederlanders en Libanezen. Ondanks de verschillen in cultureel erfgoed, zijn Surinamers een model voor ras- en religieuze harmonie.

Presidentiëel Paleis
Aangezien Suriname grotendeels in het Amazone regenwoud ligt, is de natuur altijd dichtbij.
De Republiek Suriname is een van de grootste producenten van aluminiumoxide - en aluminium in de wereld, dankzij het bestaan van zeer grote voorkomens van bauxiet als grondstof en waterkracht potentieel.
Met zijn vele rivieren en een groot deel ongerept tropisch regenwoud, rijk aan bomen en exotische planten die meer dan 80% van de landmassa beslaan, is Suriname percentage-gewijs het meest beboste land in de wereld!
De republiek is onderdeel van de geografische formatie bekend als het Guyana Schild, The mining of bauxite een mineraal-dichte laag van de aardkorst van circa twee miljard jaar oud, een factor die bijdraagt tot de aanwezigheid van grote voorkomens van goud.

Zowel goud als aardolie zijn de belangrijkste exportproducten van het land.
De belangrijkste agrarische exportproducten zijn rijst, bananen en groenten.
Vanwege de overvloed en de verscheidenheid van vis-soorten, wordt het diepzeevissen zwaar uitgeoefend.

Zanderij Savanna De vlakke kuststreek, het meest bewoonde deel van het land, is het agrarische gebied.
Ten zuiden hiervan, verandert het landschap in savanne, waar de bodem meestal zanderig is en men 's nachts kan genieten van een schitterende sterrenhemel.
Daarachter gelegen volgen de golvende heuvels en bergen, bedekt met dicht regenwoud. Hier is er een overvloed aan flora en fauna, waarvan vele soorten endemisch zijn voor Suriname. Dit regenwoud herbergt meer planten, dieren en insecten dan overal elders in de wereld.
Suriname heeft 11 natuurreservaten, 1 natuurpark en 1 veelzijdig-bruikbaar beheersgebied binnen haar grenzen. In deze beschermde habitat is er een grote verscheidenheid aan planten, bloemen en dieren, onder andere de jaguar die er vrij rondloopt. Deze reservaten en parken zijn de kroonjuwelen van de inspanning van de natuur en een paradijs voor natuurliefhebbers. Deze kunnen onder begeleiding, wandelen, op expedities gaan, genieten van het kamperen of van een rondvaart op één van de vele rivieren. Kanoën, klimmen, wild-water rafting en trektochten zijn slechts enkelen van de vele andere mogelijkheden.

Voor 360 graden panoramas van Suriname, bezoek de website: Suriname360.

Studying the bark of a tree In het hart van het land is de ruige schoonheid van het Centraal Surinaams Natuurreservaat; met een oppervlakte van ongeveer 1,6 miljoen hectare, de grootste in de wereld.
Kansen en herbeleven van iets verbazingwekkends zijn er om elk hoekje van dit land; van de Atlantische kust in het noorden tot de bergen grenzend aan Brazilië in het zuiden.
Hoewel relatief gering in oppervlakte, is Suriname op de 17de plaats op de lijst van de Wereldbank van de rijkste landen ter wereld in termen van natuurlijke hulpbronnen.
Alleen de hemel is de limiet in Suriname!


Voor meer informatie over Suriname bezoek:
Suriname in Wikipedia.
Bezoek ook Suriname Travel Guide.TROPILAB® INC.
P.O.BOX 48164
St. Petersburg, Fl. 33743 - 8164, USA
(727) 344 - 7608 (telefoon)