Home
Suriname
Tropilab Info
Tropisch Regenwoud
Groentezaden
Medicinale Theeën
Olien
Database Palmen
Producten
Rizomen en Bollen
Tincturen
Tropische Hardhout
Database Medicinale Plantlist
Tropische Vruchten
Database Medicinale Seedlist
Tuinplanten
Achtergrond Images
Medicinale Ondersteuning
Ontgifting
Surinaamse Keuken
Grote Orders
Speciale Links
Contact ons
Internet Webwinkel

Volg ons online
Volg ons op Facebook
Volg ons op Instagram
Volg ons op Twitter
Tropilab Inc., exporter & wholesaler of medicinal plants, herbs and tropical seeds

HET TROPISCHE REGENWOUD EN DE MEDICINALE PLANTEN


Tropisch Regenwoud Het tropisch regenwoud van Suriname is een van de meest ongerepte ter wereld.
Inheemse fauna omvat de zeeschildpadden zoals de aikanti, te vinden op het Matapica- and Galibi strand.
Ook vinden wij er onder andere katachtigen zoals jaguars, poema's en amfibieën (kikkers), tal van reptielen, zoals de boa en een groot aantal exotische vogels .
Mangrove moerassen bieden een toevluchtsoord voor vogels.
Er is ook een grote verscheidenheid aan bloemen, orchideeën, lianen en slingerplanten; er zijn meer dan 5.000 soorten medicinale planten in het regenwoud!
Veel van deze zijn nog niet bekend en mogelijk nuttig voor medicinale doeleinden.
Suriname is een onderdeel van het Guyana Schild. Dit schild omvat Frans Guyana, Suriname, Guyana en delen van Venezuela, Columbia en Brazilië.

Tropisch Regenwoud Guyana betekent "Land van vele wateren", omdat er zo veel rivieren zoals de Corantijn, Rio Amazonas, Rio Orinoco en de Rio Negro in het gebied zijn.
Het Guyana Schild is het grootste gebied van ongerept tropisch regenwoud ter de wereld.
Suriname heeft een enorm potentieel voor ecotoerisme, en was dan ook één van de eersten die dit ten uitvoering bracht.
Natuurliefhebbers zullen genieten van de ongerepte natuur, één van de vele geneugten van het land.
Terwijl de meeste regenwouden in de wereld aan het verdwijnen zijn door de toenemende vraag voor de landbouw, houtkap en de ontwikkeling van het land, heeft Suriname een groot deel van haar maagdelijk Amazone oerwoud in één van de grootste natuurreservaten ter wereld ondergebracht. Hiermee zet Suriname de traditie van het milieubewustzijn voort.

Tropisch Regenwoud Zij heeft dit nieuwe natuurgebied ingesteld in de vaste overtuiging dat als de eco-systemen van de wereld verdwijnen, het land op lange termijn de vruchten zal plukken van het tropische regenwoud en daarmee ook zal bijdragen aan behoud van het leven op deze planeet.
Het volk van Suriname realiseert zich dat, door het beschermen van hun regenwoud ze mee helpt om de planeet Aarde te beschermen!
De beslissing voor een beleid van bescherming was vrij eenvoudig, omdat in Suriname de natuur-behoudswetten al lange tijd bestaan!

Regenwoud Suriname heeft een bevolking van slechts 450.000 en is een van de dunst bevolkte landen ter wereld. Het feit dat het binenland grotendeels onbewoond is, maakt het makkelijker om een belangrijk gebied van het tropische regenwoud te behouden. Suriname heeft naar schatting 94.7% van haar bossen nog intact, wat haar procentueel maakt tot het meest beboste land in the wereld.
De ontwikkeling van de Surinaamse economie staat vooraan, ook met betrekking tot deze grote natuurlijke hulpbron, maar het moet wel gebeuren op een verantwoorde- en duurzame wijze.


Tropisch Regenwoud Suriname heeft een lange en rijke traditie in het gebruik van geneeskrachtige planten en kruiden voor het genezen van een breed scala aan ziekten en aandoeningen. De inheemse bevolking (de Indianen) en Marrons, hebben een geschiedenis hierin die vele honderden jaren teruggaat.

Hun kennis in het gebruik en de toepassing van al die duizenden geneeskrachtige planten en kruiden, is ongeëvenaard. Deze planten en kruiden worden gebruikt in traditionele en alternatieve geneeskunde.

Cannonball bloemen Suriname is één van een zeer kleine groep landen waar de inheemsen hun traditionele levenstijl kunnen behouden. Dankzij onze samenwerking met deze inheemse bevolking en Marrons, en onze manier van werken, waarin wij hen betrekken, zijn wij in staat om te leren van hen; planten, kruiden en zaden te verzamelen.


Onder streng toezicht van de Stichting voor Bosbeheer en Productie Controle in Suriname, mogen wij in de vrije natuur commerciële hoeveelheden van deze medicinale planten, kruiden en zaden oogsten.


Leguaan op Matico Een virtuele tour door het regenwoud in Suriname.
Lees meer over planten en dieren, kijk naar de foto's en luister naar de geluiden!

privacybeleid / retourbeleid

TROPILAB® INC.
P.O.BOX 48164
St.Petersburg, Florida 33743 - 8164, USA
(727) 344 - 7608 (telefoon)