Tropilab Inc.
BANABA TINCTUUR
(tinctura LAGERSTROEMIA SPECIOSA)

van AMAZON HERBS®
Home
Tincturen

Overzicht

Diabetes en plantaardige voedingssupplementen.
Banaba, Lagerstroemia speciosa tinctuur te koop voor maar US$24.00 per 60 ml. Het wordt gebruikt bij de behandeling van 
diabetes mellitus (type 2) en verminderde glucosetolerantie. Banaba wordt ook gebruikt om het gewicht onder controle te houden Banaba (Lagerstroemia speciosa) is een tropisch geneeskrachtige plant met een lange geschiedenis; het wordt gebruikt als een natuurlijke remedie bij de behandeling van diabetes mellitus (type 2) en verminderde glucosetolerantie. Het is hoog in corosolic (colosolic) zuur, een triterpenoide verbinding, welke wordt gebruikt in veel geneesmiddelen voor diabetes. Het werkt als een glucose-transport activator.
Traditionele toepassingen omvatten een aftreksel van de bladeren als behandeling voor hyperglykemie (verhoogde bloedsuikerspiegel). Het hypoglycemische (bloedsuikerverlagende) effect van Banaba blad- extract (tinctuur of aftreksel), is vergelijkbaar met die van insuline* maar het mechanisme is verschillend.
Dit effect induceert transport van glucose vanuit het bloed in de lichaam cellen en is verantwoordelijk voor verlaging van de bloedglucose-spiegel.
Banaba, Lagerstroemia speciosa thee, is nuttig bij de preventie- en behandeling van extreem-overgewicht (zwaarlijvigheid) 
bij type 2 diabetes; het is ook een veilig en populair ingredient in voedingssupplementen voor gewichtsvermindering (vet-verbranders) en producten voor het ontgiftigen (detox) van het lichaam. Bij personen met type 2 diabetes, hebben Banaba tinctuur en -thee aangetoond effectief te zijn bij het verlagen van deze bloedsuikerspiegel en het handhaven van strakkere controle bij schommelingen. Het verbetert tevens ook de nierfunctie, echter zonder bijwerkingen.

Banaba wordt met succes ook gebruikt om het gewicht onder controle te houden. De juiste bloedsuikerspiegel kan helpen met gewichtsafname van 2 - 4 pond per week door de toename van koolhydraten-opslag te voorkomen.
Als zodanig kan Banaba nuttig zijn bij de natuurlijke preventie- en behandeling van extreem-overgewicht (zwaarlijvigheid) bij type 2 diabetes; het is ook een veilig en populair ingrediënt in voedingssupplementen voor gewichtsvermindering (vet-verbranders) en producten voor het ontgiftigen (detox) van het lichaam.
De bladeren staan bekend als diureticum en zuiverend (reinigt de lever); andere effecten zijn de verlaging van bloed-cholesterol, nieren (verlaging van de niveau's van de lever-lipiden) en urinaire problemen.
De afname van de lever lipides is dankzij een reductie van triglyceriden.
Triglyceriden zijn eigenlijk vet (95% van de vetinname is in deze vorm).
Degenen welke een hoog triglyceride gehalte hebben, lopen een groter risico voor een hartaanval of beroerte.

Banaba, Lagerstroemia speciosa bladeren bevatten ook Valoneic zuur Dilacton (VAD) dat gebruikt kan worden bij de behandeling 
van jicht. Ze worden ook gebruikt als een remmer van xanthine-oxidase om urinezuur niveau's te verlagen De bladeren bevatten ook Valoneic zuur Dilacton (VAD) dat gebruikt kan worden bij de behandeling van jicht**. Het wordt ook gebruikt als een remmer*** van xanthine-oxidase om urinezuur niveau's te verlagen.
Extracten uit de bladeren schijnen effectiever te zijn voor dit doel dan de op recept verkrijgbaar medicijnen ZYLOPRIM® (Allopurinol), Indocin (Indomethacin) en Colcrys® (Colchicine); echter zonder de bijwerkingen die met deze drie middelen verband houden.

Voor meer informatie over de natuurlijke behandeling van jicht met Banaba en andere plantaardige voedingssupplementen, bezoek de JICHT PAGINA.

*Insulin: geproduceerd in de alvleesklier, het is een polypeptide-hormoon dat de koolhydraatstofwisseling regelt.
**Jicht: ziekte (pijnlijke vorm van artritis) waarin een defect in urinezuur-metabolisme ervoor zorgt dat zuur en zouten zich ophopen in het bloed en de gewrichten, wat pijn en zwelling veroorzaakt, gepaard gaande met koorts en rillingen.
***Remmer: stof die zich hecht aan een enzym en haar activiteit vermindert.

Bestanddelen

Triterpenoïden zoals Colosolic zuur (2alpha-hydroxyursolic zuur), 3beta, 23-dihydroxy-1-oxo-Olean-12-nl-28-oic acid; ellagitannines lagerstroemin, flosin B en reginin A.
Lagertanninen, beta-sitosterol, stigmasterol, campesterol, Lageracetal (1,1-Dibutoxybutane), 1-pentanol, ellaginezuur, 16 aminozuren, pyrogallol tanninen, lipiden, Valoneaic zuur dilacton (VAD).
Hoge concentraties van voedingsvezels, mineralen (zink en magnesium).

Farmacologie

Banaba en insuline gedragen zich meestal op vrijwel dezelfde manier; Banaba versterkt zelfs de activiteit van insuline.
Het is zeer nuttig in de bloed-glucose regulatie; het kan zelfs in de meeste gevallen beter zijn dan insuline aangezien het geen vet-vorming veroorzaakt, in tegenstelling tot insuline.
Corosolic zuur stimuleert de glucose-opname via de verbetering van insuline receptor fosforylering, het blijkt een significante glucose transport-stimulerende activiteit, bij een concentratie van 1 mM.
Recente studies hebben aangetoond dat het gehele banabakruid nuttig is in het verlagen van de bloedsuikerspiegel, en dat corosolic zuur (glucose transport activator) niet de enige werkzame stof in de bladeren is. Anderen met insuline-achtige acties, maar met een ander mechanisme zijn de actieve ellagitanninen (Lagerstroemin, Flosin B en Reginin A).
Banaba extract vertoont een effect als insuline-achting glucose inducerende activiteit; gallotanninen zijn geïdentificeerd als de meest potente tanninen, niet het corosolic zuur. Penta-O-galloyl-glucopyranose (PGG) is geidentificeerd als de meest potente in deze groep.
Er zijn aanwijzingen dat PGG een significant hogere glucosetransport stimuleringsactiviteit heeft dan Lagerstroemin.

De combinatie van glucose verhoging en anti-adipogenesis activiteit (het tegengaan van vetvorming of vetachtig weefsel) is niet gevonden bij de hedendaagse insuline geneesmiddelen en kan een indicatie zijn voor een grote potentie van PGG.

Xanthine oxidase (XOD) is een belangrijk enzym en speelt een rol in hyperuricemie (een niveau van urinezuur in het bloed dat abnormaal hoog is), het katalyseren van de oxidatie van hypoxanthine tot xanthine en vervolgens tot urinezuur.
XOD remmers van de bladeren van Lagerstroemia Speciosa, namelijk valoneic zuur dilactone (VAD) en ellaginezuur (EA) hebben een zeer sterk effect. Sterker dan dat van Allopurinol, een medicijn gebruikt als een XOD remmer.
Dit zou het gebruik kunnen verklaren en de werking ondersteunen van het extract van Banaba blad als een plantaardig voedingssupplement, voor de preventie en behandeling van hyperurikemie.


Dosering (vóór de maaltijd innemen)

Tinctuur: 2 - 3 ml per dag (2 tot 3 volle pipetten per dag)
Aftreksel (kruiden thee): 1 - 2 kopjes per dag


Veiligheid en Waarschuwingen

Banaba staat niet bekend als giftig en heeft geen bijwerkingen maar:
kinderen, zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven, moeten het gebruik van tinctuur en aftreksel vermijden. Personen met diabetes moeten voorzichtig zijn met het gebruik van Banaba in combinatie met andere bloedglucoseverlagende middelen, zoals : sulfonylureumderivaten Glipizide (Glucotrol®) and Glyburide (Diabeta®, Micronase®).
Mogelijke bijkomende effecten, met diabetische medicijnen; het bloedglucose niveau moet nauwgezet worden gecontroleerd.
Bezoek ook onze DIABETES pagina voor meer informatie over behandeling op natuurlijke wijze van deze aandoening.

Voor meer informatie over Banaba, bezoek de "MEDICINE FROM NATURE" pagina.


Referentie

Xanthine oxidase inhibitors from the leaves of Lagerstroemia speciosa (L.) Pers.
Unno, T., Sugimoto, A., Kakuda, T.,

Ellagitannins from Lagerstroemia speciosa as activators of glucose transport in fat cells.
Hayashi T, Maruyama H, Kasai R, Hattori K, Takasuga S, Hazeki O, Yamasaki K, Tanaka T.

A new triterpenoid isolated from Lagerstronemia speciosa (L.) Pers.
Okada Y, Omae A, Okuyama T

Activation of insulin receptors by lagerstroemin.
Hattori K, Sukenobu N, Sasaki T, Takasuga S, Hayashi T, Kasai R, Yamasaki K, Hazeki O.

An extract of Lagerstroemia speciosa L. has insulin-like glucose uptake-stimulatory and adipocyte differentiation- inhibitory activities in 3T3-L1 cells.
Liu F, Kim J, Li Y, Liu X, Li J, Chen X.


Hypoglycemic effect of extracts from Lagerstroemia speciosa L. leaves in genetically diabetic KK-AY mice.
Kakuda T, Sakane I, Takihara T, Ozaki Y, Takeuchi H, Kuroyanagi M.
Central Research Institute, Itoen, Ltd., Sagara-cho, Haibara-gun, Shizuoka, Japan.

Screening of plant constituents for effect on glucose transport activity in Ehrlich ascites tumour cells.
Murakami C, Myoga K, Kasai R, Ohtani K, Kurokawa T, Ishibashi S, Dayrit F, Padolina WG, Yamasaki K.
Institute of Pharmaceutical Sciences, Hiroshima University School of Medicine, Japan.

Isolation and quantitative analysis of the alpha-amylase inhibitor in Lagerstroemia speciosa (L.) Pers. (Banaba)
Hosoyama H, Sugimoto A, Suzuki Y, Sakane I, Kakuda T.

An Extract of Lagerstroemia speciosa L. Has Insulin-Like Glucose Uptake–Stimulatory and Adipocyte Differentiation– Inhibitory Activities in 3T3-L1 Cells1.
Fang Liu, Jae-kyung Kim, Yunsheng Li, Xue-qing Liu, Jing Li and Xiaozhuo Chen.

Antiobesity activity of extracts from Lagerstroemia speciosa L. leaves on female KK-Ay mice.
Suzuki Y, Unno T, Ushitani M, Hayashi K, Kakuda T.
Source: Central Research Institute, Itoen, Ltd., Shizuoka, Japan.

Antidiabetes and Anti-obesity Activity of Lagerstroemia speciosa.
Guy Klein1, Jaekyung Kim2, Klaus Himmeldirk3, Yanyan Cao4,5 and Xiaozhuo Chen1,2,4,5,6
1College of Osteopathic Medicine, 2Edison Biotechnology Institute, 3Department of Chemistry and Biochemistry, 4The Molecular and Cellular Biology Program, 5Department of Biological Science and 6Department of Biomedical Science, Ohio University, USA.De bovenstaande presentatie is slechts voor informatieve- en educatieve doeleinden.
Het is gebaseerd op wetenschappelijke studies (mens, dier, of in- vitro), klinische ervaring, of traditioneel gebruik.
Voor veel van de besproken ziekten en aandoeningen, is behandeling met op recept verkrijgbare of vrij verkrijgbare medicijnen ook mogelijk.
Raadpleeg uw arts, gezondheidswerker en/of apotheker voor elk gezondheidsprobleem en voordat u voedings-supplementen gebruikt of, voor het maken van eventuele wijzigingen in de voorgeschreven medicatie.

Koop 6 flessen, bespaar 10%; koop 12 flessen en bespaar 15%!
(De korting is inbegrepen in de verkoopprijs).


Item Omschrijving Eenheid Prijs Hoeveelheid

Lagerstroemia speciosa tinctuur 1 oz (30 ml) US$ 12.98
Lagerstroemia speciosa tinctuur 6 x 1 oz (30 ml) US$ 70.07
Lagerstroemia speciosa tinctuur 12 x 1 oz (30 ml) US$ 132.28
Lagerstroemia speciosa tinctuur 2 oz (60 ml) US$ 24.00
Lagerstroemia speciosa tinctuur 6 x 2 oz (60 ml) US$ 129.72
Lagerstroemia speciosa tinctuur 12 x 2 oz (60 ml) US$ 245.02
Lagerstroemia speciosa tinctuur 1 x 32 oz US$

Lagerstroemia speciosa bladeren 1 lb (454 gr.) US$ 38.00
Lagerstroemia speciosa bladeren 5 lbs ($36.10 /lb (454gr.)) US$ 180.50
Lagerstroemia speciosa bladeren 10 lbs ($34.20 /lb (454gr.)) US$ 341.90


Voor het juiste vrachttarief, bezoek svp. onze Webwinkel pagina!TROPILAB® INC
Alle rechten voorbehouden
Afwijzing


Home | Achtergronden | Groentezaden | Grote orders | Levende planten | Medicinale Ondersteuning | Medicinale Plantenlijst | Medicinale plantenzadenlijst | Medicinale Theeën | Oliën | Ontgifting | Over Suriname | Over Tropilab | Palmen | Produkten | Rizomen and wortelbollen | Surinaamse keuken |Tincturen | Tropisch Hard Hout | Tropische Regenwoud | Tropische Snijbloemen | Tropische vruchtenzaden |

Contact ons | Links | Web Winkel

Retourbeleid | Privacybeleid