Tropilab Inc.

Home
Tincturen
BITTERMELOEN TINCTUUR & THEE
(tinctura & infusio MOMORDICA CHARANTIA)

van AMAZON HERBS®Momordica charantia
Overzicht

Diabetes en plantaardige voedingssupplementen.
Bittermeloen ook wel Ampalaya of Karila genaamd, is een opklimmende tropische wijnstok. De groene vrucht wordt wijdverspreid gebruikt als groente. De voedingswaarde is toe te schrijven aan het vrij hoge minerale- en vitaminegehalte. Haar bitterheid is te danken aan de aanwezigheid van alkaloiden, momordicosiden en momordicinen.

Het heeft een hypoglymisch - (vermogen om de bloedsuiker-spiegel te verlagen) en postprandiaal effect. Bittermeloen heeft ook een significant effect op de groei van borstkankercellen. Het extract van de bladeren, stengels, groene vruchten en wortels kan ook worden toegepast als een voedingssupplement voor de preventie van borstkanker.


Bestanddelen

Cucurbitacinen (triterpenen, inbegrepen momordicosiden A - E, K, L, momordicus 1, 2, 3).
Steroidale Saponinen (charantin); 2P - insulin (of V - insulin) alkaloiden (momordicin), micro - elementen / Zn++, Cr+++. Potassium, Ijzer, Calcium, Beta caroteen, Vezels, Fosfor, Vitamine C, B1, 2 and 3. Vicine, protein MAP30.
Alkaloiden, charantine, charine, cryptoxanthin, cucurbitinen, curcubitanen, cycloartenoens, diosgenine, elaeostearic zuren, erythrodiol, galacturonic zuren, gentisinezuur, goyaglycosiden, goyasaponinen, guanylate cyclase, remmers, gypsogeninen, hydroxytryptaminen, karounidiolen, lanosterolen, laurinezuur, linoleenzuur, momorcharasiden, momorcharinen, momordenolen, momordicilinen, momordicinen, momordicinin, momordicosiden, momordin, momordolo, multiflorenol, mysristic acid, nerolidol, oleanolzuur, oliezuur, oxaalzuur, pentadecans, peptides, petroselinic zuur, polypeptiden, proteinen, ribosome - inactivativerende proteinen, rosmarinic zuur, rubixanthin, spinasterol, steroidale glycosides, stigmasta - diols, stigmasterol, taraxerol, trehalose, trypsine remmers, uracil, vacine, v - insulin, verbascoside, vicine, zeatine, zeatine riboside, zeaxanthine, zeinoxanthine, aminozuren - asparaginezuur, serine, glutamic zuur, thscinne, alanine, g - amino boterzuur en pipecoline zuur.
Vincinen, Mycose, Momordicoside A and Momordicoside B.


Farmacologie

Momordica charantia - Bittermeloen tinctuur Bittermeloen preparaten (aftreksels, tincturen, etc.) hebben bewezen de glucosetolerantie enorm te verbeteren echter zonder het bloedinsuline niveau te verhogen,alsmede het verbeteren van de nuchtere bloedglucosewaarden. Bloed en urinesuiker-niveau en het postprandiaal (na het eten) bloedglucose-niveau, gaan ook omlaag.
Het sap van de vrucht gedraagt zich als insuline om haar bloedglucose-verlagend effect uit te oefenen. De aminozuur opname in de skeletalspiercellen is net als bij insuline.
Er is uitgevonden dat Bittermeloen net zo effectief is als het op recept verkrijgbare medicijn Glyburide (merknamen: Diabeta, Micronase, Glynase, Euglucon) voor het reduceren van bloedsuiker-niveaus, echter zonder het veroorzaken van bijwerkingen.
Deze verbetering is niet geassocieerd met een toename in serum insulinetolerantie; deze verbetering is in glucosetolerantie in diabeten. Oraal toegediend, verlaagt Bittermeloen de glucoseconcentratie in deze patienten onafhankelijk van intestinale absorptie van glucose en omvat het een bijkomend alvleesklier effect.
Wetenschappeljke data geeft aan dat er moleculen met insuline-achtige bioactiviteit aanwezig zijn in de zaden van bittermeloen. Deze insuline-achtige werking maakt het waardevol bij stabilisering van diabetische degeneratie; dit kan eventueel de afhankelijkheid om te injecteren met insuline terugbrengen. Momordica charantia werkt op vrijwel dezelfde wijze als insuline om bloedsuiker niveaus terug te brengen.

Tenminste drie verschillende groepen van bestanddelen hebben naar verluidt, hypoglycemie (bloed suikerverlagend) of andere werkingen, een mogelijk voordeel in diabetes mellitus. Dezen houden in: een mengsel van steroidale saponinen (charantin), insuline-achtige peptiden en alkaloiden. Let er op dat er nauwlettend toezicht is op het bloedglucose niveau, en consultatie met de dokter of de gezondheidsverlener is essentieel voor degenen op insulin, indien het gebruik van bittermeloen wordt overwogen.
De dosis van de insuline kan bijgesteld worden vanwege dit hypoglycemisch effect van Bittermeloen op diabetische patienten.

Indien het gebruik van Bittermeloen (Momordica charantia) nauwkeurig in de gaten wordt gehouden in type 2 (niet-insuline afhankelijke) patienten, kan er groot voordeel uit zon therapie voortkomen. Voor type 1 (insuline afhankelijk), is de situatie enigszins gecompliceerder.
Teneinde een vlotte overgang te verkrijgen bij het verlagen van insuline-afhankelijkheid (in gevallen waar dit tenminste wenselijk is), is consultatie met de medicus welke de medicijnen voorschrijft, absoluut noodzakelijk. Dit om mogelijke hyper - and hypoglymische voorvallen te voorkomen. Het gebruik van Bittermeloen in type 2 diabetici moet worden gezien als een additionele behandeling op een gezond dieet en sportbeoefening maar
niet als een vervanging van dezen.
Tenslotte, verlies van bloedsuiker-controle op slechts het dieet, kan van voorbijgaande aard zijn en als zodanig vereist slechts korstondige toediening van Bittermeloen.
Bittermeloen reduceert ook succesvol de cholesterol en hoge triglyceride waarden.

Zoals de meeste bittersmakende voedingen, schijnt ook Bittermeloen de spijsvertering te stimuleren, en als zodanig te helpen bij de behandeling van indigestie en constipatie.

Twee verbindingen gewonnen uit Bittermeloen, a-eleo-stearinezuur (zaden) en 15,16-dihydroxy-a-eleostearinezuur (vrucht) blijken apoptose (geprogrammeerde celsterfte) van leukemie cellen in vitro te induceren.


Toepassingen

Bittermeloen plantaardige tinctuur en thee worden gebruikt als een remedie voor diabetes, jicht, psoriasis (door het enzym guanylate-cyclase te remmen), kanker infecties en pijn gerelateerd aan neurologische infecties. Het vertraagt het begin van cataract en stimuleert lipogenese.
Het wordt ook gebruikt als een maagversterkend - en wormafdrijvend middel.


Dosering

Tinctuur: 1 - 4 ml. dagelijks (1 ml = 30 druppels = 1 volle pipet) in water.
Aftreksel (kruidenthee): 1 - 3 kopjes dagelijks.


Bijverschijnselen en/of wisselwerkingen

Wisselwerking met voorgeschreven medicijnen (op recept) die bij de behandeling van diabetes worden gebruikt, kunnen de bloedsuiker verder verlagen.
Er is op dit moment geen wisselwerking bekend tussen Bittermeloen en VVM (vrij verkrijgbare medicijnen); voedselsupplementen, voedsel, alcohol en tabak.
Het gebruik is niet aanbevolen gedurende de zwangerschap of bij het borstvoeden en kan ook van invloed zijn op de mogelijkheid tot zwangerschap.


Hypoglycemisch: lage bloedsuiker, dit gebeurt als het bloedglucose (bloedsuiker) niveau te laag wordt om adequate energie voor het lichaam te verschaffen.
Hyperglycemisch: hoger dan de normale hoeveelheid bloedsuiker.
Insuline: aangemaakt in de alvleesklier; het is een polypeptide hormoon dat het koolhydraat- metabolisme reguleert. Het verlaagt de bloedsuiker door glucose vanuit het bloed naar de cellen van het lichaam te verplaatsen waar ze energie verschaffen.
Insuline voor injectie: van dierlijke oorsprong - of synthetische medicijn voor patienten van wie de alvleesklier geen - of niet genoeg insuline aanmaakt.


Bezoek ook onze DIABETES pagina voor meer informatie over behandeling van deze aandoening.


De bovenstaande presentatie is slechts voor informatieve- en educatieve doeleinden.
Het is gebaseerd op wetenschappelijke studies (mens, dier, of in- vitro), klinische ervaring, of traditioneel gebruik.
Voor veel van de besproken ziekten en aandoeningen, is behandeling met op recept verkrijgbare of vrij verkrijgbare medicijnen ook mogelijk.
Raadpleeg uw arts, gezondheidswerker en/of apotheker voor elk gezondheidsprobleem en voordat u voedingssupplementen gebruikt of, voor het maken van eventuele wijzigingen in de voorgeschreven medicatie.

Koop 6 flessen, bespaar 10%; koop 12 flessen en bespaar 15%!
(De korting is inbegrepen in de verkoopprijs).


Item Description Unit Price Quantity

Bittermeloen tinctuur 1 oz (30 ml) US$ 12.98
Bittermeloen tinctuur 6 x 1 oz (30 ml) US$ 70.07
Bittermeloen tinctuur 12 x 1 oz (30 ml) US$ 132.28
Bittermeloen tinctuur 2 oz (60 ml) US$ 20.45
Bittermeloen tinctuur 6 x 2 oz (60 ml) US$ 110.43
Bittermeloen tinctuur 12 x 2 oz (60 ml) US$ 208.59
Bittermeloen versneden plant 1 lb (454 gr.) US$ 36.00
Bittermeloen versneden plant 5 lbs (34.20 /lb) (454gr)) US$ 171.00
Bittermeloen versneden plant 10 lbs (32.40 /lb (454gr.)) US$ 323.94
Bittermeloen versneden plant 50 lbs (30.59 /lb (454gr.)) US$ 1529.60
Bittermeloen versneden plant 100 lbs (28.80 /lb (454gr.)) US$ 2879.94


Voor het juiste vrachttarief, bezoek svp. onze Webwinkel pagina!TROPILAB® INC
Alle rechten voorbehouden
Afwijzing


Home | Achtergronden | Groentezaden | Grote orders | Levende planten | Medicinale Ondersteuning | Medicinale Plantenlijst | Medicinale plantenzadenlijst | Medicinale Theeën | Oliën | Ontgifting | Over Suriname | Over Tropilab | Palmen | Produkten | Rizomen and wortelbollen | Surinaamse keuken |Tincturen | Tropisch Hard Hout | Tropische Regenwoud | Tropische Snijbloemen | Tropische vruchtenzaden |

Contact ons | Links | Web Winkel

Retourbeleid | Privacybeleid